Varför traumavårdskit för Advriding?

Du och din kamrat är ute och kör på era adventurehojar. Ni är ute i skogen och utforskar nya små grusvägar och spår. Vid senaste stoppet hade ingen av er täckning på mobiltelefonerna, och nu har ni letat er ännu längre ut i skogen. 
Tempot höjs för varje kurva. På rutin slänger du en blick i backspegeln och i samma ögonblick ser du din kamrat slungas högt upp i luften. Motorcykeln voltar flera varv och landar i diket. 
Du tvärbromsar och vänder omedelbart tillbaka. Din kamrat ligger orörlig i vägkanten, men du hör hennes skärande panikartade skrik genom hjälmen som överröstar motorljudet från din motorcykel. Hennes motorcykel ligger flera tiotals meter längre bort. 
När du springer mot din kamrat och kommer fram till henne i vägkanten ser du att marken är täckt av blod. Den ljusröda blodpölen blir snabbt större av strålen som sprutar från hennes ena lår där den avhuggna tallgrenen har trängt in. 
Vad gör du?

Moto Trauma Kit

Alltid traumavårdsutrustning med omedelbar åtkomst

Att ha grundläggande traumavårdsutrustning lätt och snabbt greppbart kan innebära skillnaden mellan liv eller död för dig själv eller dina medåkare. 

Tyvärr bär många sin sjukvårdsutrustning fastspänt på motorcykeln, eller än värre, nedpackad i en packväska vilket gör att kritiska sekundrar och minutrar går till spillo på den lilla tid du har att t.ex stoppa en katastrofblödning. I värsta fall kan du inte ens komma åt utrustningen då du i samband med en krasch kan separeras långt ifrån din motorcykel. 

Därför är det av stor vikt och absolut essentiellt att medföra viss utrustning buren på kroppen för de mest akuta skadorna som kan inträffa i samband med mc-åkning, i synnerhet för dig som äventyrsåkare som ofta befinner sig utanför det allmänna vägnätet där räddningstjänst och ambulans kan ha svårt att komma fram, och inte minst dröja lång tid. 

Vårt Moto Trauma Kit är designat speciellt med detta i åtanke, och bygger på mångårig erfarenhet från polisverksamhet i yttre tjänst, däribland motorcykeltjänst samt militär erfarenhet från internationell tjänst i högriskområden.

Utrustningen och dess bärande är helt avgörande när det kommer till ett snabbt och adekvat agerande för att rädda liv. 

   Läs mer