Guider & Inspiration

På den här sidan finner du videoklipp, länkar och dokument med alltifrån checklistor till "how-to's" för att göra dig bättre förberedd, både för vardagen och äventyret!

Flödesschema vid omhändertagande av skadad person

SC-ABCDE

Här kan du ladda hem flödesschemat enligt principen SC-ABCDE i ett utskriftsvänligt format. Bara att skriva ut i lämplig storlek, plasta in och förvara i ditt sjukvårdskit. Men glöm inte att ta fram det då och då för att friska upp minnet! 
I videoserien ges en lite mer grundläggande förklaring om vilka åtgärder osv som bör göras för respektive steg i prioritetsordningen. Serien består av två delar där den första framförallt avhandlar omhändertagande av katastrofblödningar, medan del två tar upp resterande delar i schemat.
   Download

Överlevnad - Grunder


Vill du veta mer om överlevnad i vildmarken men också grundläggande krisberedskap samt personlig optimering i form av hållbar och effektiv träning, kost som både ökar din hälsa, prestationsförmåga och samtidigt stärker din motståndskraft mot sjukdomar på både kort och lång sikt samt tips på utrustning med inkluderade packlistor på bl.a 72h- och 24h-packning? Då är sannolikt e-boken från Nordic Overland "Överlevnad - Grunder" något för dig! 

Den finns att ladda hem från iTunes men går så klart också att beställa direkt här i butiken