I lager.

Alces Traumapaket - Large

1 995 kr

Ultimata paketet med allt du behöver för att åtgärda katastrofala artärblödningar med hjälp av avsnörande förband och/eller tamponering, ymniga venösa blödningar samt visst skydd mot nedkylning, fukt och vind.

2st CAT Tourniqueter eftersom det inte alltid är säkert att endast en tourniquet är tillräckligt för att stoppa en artärblödning, i synnerhet inte vid blödning från nedre extremiteterna, eller givetvis i de fall då det föreligger multipla skador på olika extremiteter.

Här är säkerhetssaxen utbytt mot det kraftiga skärverktyget S-Cut QE för extra snabb borttagning av kläder, mc-skydd, stövlar mm för att kunna undersöka och komma åt skadan så fort som möjligt. S-Cut skär med lätthet igenom både dragkedjor och kraftiga mc-ställ och -boots i skinn och andra rejäla material. 

Paketet är lämpligt för dig som inte vill kompromissa när det kommer till din egen och dina näras överlevnad vid en ev. allvarlig olycka. Innehållet passar perfekt i den inre hållaren som medföljer Moto Trauma Kittet! (MTK samt den gröna hardcase-väskan på bilderna ingår ej). 

Kombinerat med t.ex en Ready Heat blanket, några par nitrilhandskar, Russel Chest Seals samt en NAR Quiclitter blir det ett väldigt gediget grupp-traumapaket för ett gemensamt inköp till t.ex din åkgrupp, förening eller arbetsplats. 


Innehåll: 

2st C.A.T. Tourniquet 
1st Quikclot Combat Guaze 
1st Control Wrap 4" 
1st Compressed Guaze 
1st Mylarfilt 
1st S-Cut QE 

1st Moto Trauma Kit patch ingår utan extra kostnad.

Nästan 20% billigare mot att köpa respektive del var för sig!