I lager.

Russell Chest Seal

337 kr

Russell Chest Seal® (RCS) är ett gelbaserat förband med en integrerad lågprofilventil. Dess syfte är att täcka genomträngande bröstsår så att luft kan släppa ut utan att dras tillbaka. Syftet är att minimera lungkollaps i samband med denna skada och att underlätta lunginflationen.

Gelen i Russell Chest Seal ger en utmärkt lufttäthet och säker tätning. Den har testats grundligt och bevisats på militära operationer och fäster effektivt på svettig och hårig hud. Vidhäftningsförmågan sitter i under många timmar och är bekvämt för patienten vid långvarig användning.


En annan komponent som gör RCS unik är dess ventilmekanism. Den är tillverkad av ett tunt men tufft material som gör det mycket kompatibelt. Detta gör att den kan öppnas och stängas med mycket små tryckförändringar. Ventilen är ganska transparent så att förbandet kan placeras exakt över såret. En stor basöppning ger viss felmarginal för felaktig placering i tuffa och stressfulla miljöer. Den har fyra öppningar som är tillräckligt stora (36Fr) för att blod ska kunna släppa ut vid behov utan att blockera ventilen. De fyra öppningarna ger väsentlig redundans: om upp till tre av de fyra hålen blockeras kommer ventilen fortfarande att vara fullt fungerande.


Nyckelfunktioner

 Snabbt, enkelt och intuitivt att applicera.

 Patenterad gelbas - 'Sticks and Stays Stuck!'

 4 stora öppningar möjliggör dränering av luft och blod.

 Stort centralt hål i basmaterialet möjliggör snabb noggrann placering med minskad risk för att såret öppnas.

 Låg profil och mycket flexibel.

 Kompakt: lätt att packa i medicinsk utrustning.


Mått

20 cm x 15 cm (Förpackningsmått 14 cm x 13 cm)


Vikt

20,5 g